dinsdag 21 januari 2014

Het doordeweekse muffin recept met speltmeel en blauwe bessen

Deze week moest ik een beetje rondvragen voor inspiratie. Uiteindelijk is het een lekker doordeweeks tussendoortje geworden. Bijna geen toegevoegde zoetstof, en zeker geen geraffineerd suiker, maar fruit! Speltmeel, blauwe bessen, banaan, een heerlijke middag oppepper.

De doordeweekse muffin 

Maakt ongeveer 12 muffins

90 gram maisgriesmeel
70 gram (spelt)meel (plus een handje voor over de bessen)
10 gram bakpoeder
25 gram kokosbloesemsuiker
1/2 theelepel zout

1 banaan overrijp
75 gram boter
150 ml karnemelk
1 ei

100 gram bevroren blauwe bessen
eventueel een handvol gepofte quinoa
 
Leg de bessen op een bord en strooi er een handvol meel over. Schud het bord voorzichtig heen en weer om de bessen rondom te bedekken. Zet het bord opzij.

Voeg alle droge ingredienten samen in een grote kom en zet opzij.

Laat de boter smelten in een steelpan. Neem van het vuur en prak de banaan erdoor. Voeg daarna het ei en de karnemelk erbij en klop het geheel goed door.

Giet het karnemelk mengsel bij de droge ingredienten. Roer tot alles goed gemengd is.
Laat het beslag 30 minuten rusten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Roer voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
Verdeel het beslag over de 12 vakjes van een muffinblik.

Bak de muffins ongeveer 30 minuten in het midden van de oven totdat ze lekker ruiken en enigzins terugveren als je erop drukt.

Je kan er allerhande toppings opdoen maar dan is het een weekend muffin natuurlijk :D

Geniet!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...