dinsdag 25 februari 2014

Key Lime Pie (limoen roomtaart) recept

Key lime pie komt uit Florida USA en het is een heerlijk fris en makkelijk gebak. Ik voel mij een beetje schuldig want dit zit vol met geraffineerd suiker en ik heb niet eens de moeite gedaan om te proberen het suikervrij te maken. Desondanks een super lekker taartje om van te smullen op een zon(d)-ige dag.

KEY LIME PIE (citroen limoen roomtaart)


- 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (oa te koop bij AH)
- 150 ml limoensap, vers
- de rasp van 1 limoen
- 5 grote eigeel
- 200 gram biscuitjes
- 3 eetlepels boter, gesmolten

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maal de biscuitjes fijn in een hakmolen of door ze in een afsluitbaar zakje te doen en er met de deegroller over heen te rollen.
Voeg de boter bij de kruimels en roer tot een deeg. Als het niet goed genoeg plakt voeg dan 1 of 2 eetlepels water toe.
Doe het deeg in een ingevette springvorm van 20 cm en spreidt het uit met behulp van de achterkant van een lepel. Maak een klein opstaandrandje van ongeveer 1 cm.

Klop de eigelen kort los. Al roerend voeg de melk en de limoensap geleidelijk toe. Roer als laatste het raspel toe.
Giet het mengsel in de springvorm.

Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 15 minuten, totdat de taart gestold is.
Laat de taart op een rek afkoelen en zet hem daarna afgedekt in de koelkast.

Serveer de taart koud.

Tip: klop de 5 eiwitten stijf met 150 gram witte basterdsuiker en een schepje maizena. Schep het eiwit op de afgekoelde taart met een lepel. Maak leuke piekjes. Bak de taart nogmaals 15 minuten, op 150 graden.

Geniet!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...