maandag 28 april 2014

Cupcakes voor een 30 jarige

Ik ben net heerlijk uit eten geweest voor mijn verjaardag. We zijn naar een restaurant gegaan waar we 10 jaar geleden toen mijn vriend er om de hoek woonde en we nog de luxe van stufi hadden, vaak gingen eten. Gek om er ineens met je kind te zitten terwijl het restaurant nog hetzelfde brood vooraf serveert en nog steeds een pluk munt in een waterkaraf doet die standaard op tafel komt! De huiskater Frans, een echte schat, was inmiddels overleden (al 5 jaar! ) maar ze hadden een lieve vervanger, Guus. De spareribs die ze serveerden, hebben al mijn vorige sparerib ervaringen teniet gedaan en de black angus was heerlijk! Met een volle bak speelgoed en een heerlijke ravioli was zelfs onze kleine meid helemaal zoet. Ik ben dus 30 geworden vandaag, en het was een leuke dag! Dus hierbij een cupcake recept, simpel en lekker :) en mocht je geinteresseerd zijn het restaurant heet eetcafe Van Beeren in Amsterdam, nabij de Nieuw Markt.


CHOCOLADE CUPCAKES
Maakt 18 stuks

benodigdheden:

230 gram zachte boter
230 gram fijne kristalsuiker
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels cacaopoeder (3 eetlepels rauwe cacaopoeder)
4 eieren
1 theelepel vanille extract
100 gram hazelnootchocolade in stukjes gehakt

Een muffinbakvorm 
Papieren muffinvormpjes
Eventueel een ijsschep met zo'n dingetje wat heen en weer gaat

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de papieren vormpjes in de bakvorm.
Klop alle ingredienten behalve de gehakt chocola in een grote kom, liefst electrisch totdat het beslag luchtig en licht van kleur is. Ongeveer 8 minuten. Roer voorzichtig de gehakt chocola erdoor.
Schep het beslag in de vormpjes. De ijsschep is hiervoor heel handig omdat het beslag er makkelijk uitvalt, niet druipt over de vorm, en je hebt bij 1 schep de goede hoeveelheid plus alle cakejes zijn hetzelfde formaat.
Zet de cakejes 20-25 minuten in de oven. Neem de bakplaat eruit en laat nog 5 minuten staan. Haal de cakejes er daarna uit en laat afkoelen op een rooster.

Je kan ze 2 dagen bewaren in een afgesloten trommel. 

Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...