maandag 16 november 2015

Marsepein, geraffineerd suikervrij met agave

Mijn deurbel verklaarde het snoepgoed seizoen officieel voor geopend dinsdag. Ik was juist op dat moment mijn kindjes naar bed aan het doen, eerder dan normaal, dus het kwam helemaal niet uit. Daarnaast vind ik het heel moeilijk om zakjes geraffineerde suiker aan andermans kinderen uit te delen terwijl de mijne dat niet mogen wegens de giftige eigenschappen. Sorry lampionenkindjes.

Met sinterklaas alweer in Nederland (volg je wel het sintjournaal? Zo leuk!) werd het weer tijd voor pepernoten. Het deeg ligt nu in de koelkast zodat Lotte en ik morgen tig kleine balletjes kunnen rollen. Het is een iets ander recept dan al op de site te vinden is en daarnaast nog een glutenvrije versie. We zullen morgen het resultaat zien.

Nu kan je aan de slag met dit hele simpele marsepein recept. 
Een variant met nog natuurlijker suiker vind je hier.
Maar eerlijk gezegd smaakt deze veel lekkerder :)

Marsepein van agave

Marsepein met agave, ik geloof dat ik de helft zelf op heb gegeten!
150 gram amandelmeel
100 gram agavesiroop (licht)
1 theelepel amandelextract
eventueel een pure chocolade reep en bakpapier

Meng het amandelmeel, de agave en de amandelextract door elkaar.
Lepel de marsepein op een stukje plasticfolie. 
Wikkel de plastic strak om de marsepein, maak er een rolletje van.
Laat de marsepein een nachtje in de koelkast liggen.
Gebruik het daarna om zo op te peuzelen of:

Leg de marsepein in de vriezer.
Knip een stukje bakpapier ter grote van een bord. Leg deze deze erop, om te voorkomen dat je de marsepein er straks niet af krijgt.
Smelt de chocola in een kom boven een pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt.
Giet de chocola over een met bakpapier beklede bakplaat.
Haal de marsepein uit de vriezer, haal het plastic eraf en steek aan beide kanten een vorkje erin.
Gebruik de twee vorkjes om de marsepein door de chocola te rollen.
Leg de marsepein op het bord en leg deze terug in de vriezer.
Rol de marsepein eventueel nogmaals door de chocola.

Bewaar de marsepein in de koelkast tot de dag van gebruik.

Met een scherp mes kan je de marsepein prima in stukjes snijden.

Geniet ervan! (want het is zo op ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...