vrijdag 8 januari 2016

Kokos chocolade truffels, zonder suiker, lactose vrij, glutenvrij

Deze truffels zijn snel gemaakt met de keukenmachine en ideaal voor feestjes. Geen gluten, geen geraffineerd suiker en geen lactose maar wel heel lekker!

De hoeveelheden komen niet zo heel nauw dus ik houd het op de volume eenheid US Cup. Heb je geen cup in huis dan is een mok prima te gebruiken.

Kokos chocolade truffels, zonder suiker, lactose vrij, glutenvrij

Maakt ongeveer 20 balletjes 
De kleine truffels op de achtergrond waren tijdens het kokosrollen al verdwenen :D

Benodigd
15 ontpitte dadels
1/4 cup cacaopoeder
1 cup geraspte kokos en een beetje extra voor decoratie
1/2 cup kokosolie
1 cup pecan noten

1/4 cup water

Keukenmachine (food processor)

Doe de dadels, kokos en kokosolie in de keukenmachine. Pulseer totdat de dadels redelijk fijn zijn.
Roer de cacao er met een lepel door (anders stuift het heel erg).
Voeg de helft van het water toe.
Zet de keukenmachine aan en laat 2 minuten draaien.
Voeg de pecannoten toe en pulseer nogmaals. Dit is een beetje naar eigen inzicht, je kan de nootjes grof houden of juist heel fijn malen. Afhankelijk van wat je lekker vindt.

Het mengsel moet nu plakkerig genoeg zijn om een balletje mee te draaien. Mocht dit niet zo zijn, zet de keukenmachine nogmaals aan en voeg een eetlepel water per keer toe. 

Draai balletjes ter grote van een grote knikker (of dezelfde diameter als een twee euro munt).
Leg ze op een bord en zet deze minstens 30 minuten in de koelkast.
Doe wat geraspte kokos in een kom en rol de gekoelde balletjes er doorheen.

Bewaar de kokos chocolade truffels afgedekt in de koelkast. Haal ze 30 minuten voor gebruik eruit. Hoe langer ze staan, hoe zachter de truffel.

Hoe waren jouw feestdagen? Vol gestopt met kerstkransjes en oliebollen? Of gezonder gegeten?







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...